AC Wont turn on AEM 30-6050 | AEM
4 posts / 0 new
Last post
JayDMJay
Offline
Last seen: 5 years 4 weeks ago
Joined: 04/01/2015 - 20:09
AC Wont turn on AEM 30-6050

I have a 2000 Acura Integra SIRG and my AC does not turn on. The fan will turn on when i push the ac button, but it wont blow cold. Only way for it to blow cold is when I manually turn on the ac in AEMtuner. Can anyone help please?

AEM_NS
Offline
Last seen: 12 hours 52 min ago
Joined: 06/06/2014 - 09:31
Sounds like the criteria to

Sounds like the criteria to make LS6 turn on isn't being met.  How are you manually activating A/C in the software?

JayDMJay
Offline
Last seen: 5 years 4 weeks ago
Joined: 04/01/2015 - 20:09
I go into output pins. I

I go into TOOLS and click CONFIGURE OUTPUTS. I click the INVERT PIN box and the a/c turns on. When I try to turn the a/c off through my climate control switch in the car it doesnt turn off. I have SWITCH 6 GND ON.

Magtech Motorsports
Magtech Motorsports's picture
Offline
Last seen: 1 year 8 months ago
Joined: 06/09/2014 - 10:31
Looks like this problem didnt

Looks like this problem didnt solve till now... i have the same problem with the 30-6050 AC problem. As the AC signal wires didnt go fully ground or below 1V. the switch input of the 6050 didnt regonise as a on/off signal. i tried adding a relay in between the signal wire when the relay activate the signal wire goes to chasis ground. But with this....u can swtich on the AC once...it never return back as the stock AC system saw a full ground on the signal wires then it goes to limp mode and output as 6V something..which again makes the 6050 sense as switch on all the time........really got no idea what else can be done.