how to sync wideband to ems | AEM
5 posts / 0 new
Last post
gfresh86
Offline
Last seen: 6 years 6 days ago
Joined: 07/04/2014 - 22:53
how to sync wideband to ems

how do you sync the uego wideband to the ems series 2? went through the whole program but cant really seem to figure out which values to change. any step by step?

sanfransoto
Offline
Last seen: 5 years 11 months ago
Joined: 07/06/2014 - 02:11
I think you have to go in

I think you have to go in wizard and pick the o2 sensor and select the correct gauge. but the o2 reading can still read way off vs. the gauge so you might have to manually calibrate it so the aem v2 matches the aem wideband gauge

AEM_GN
Offline
Last seen: 4 years 4 months ago
Joined: 02/18/2014 - 09:55
1. Open up the software,

1. Open up the software, connect with the Series 2 and open your calibration.
2. Open up the wizards section on the top Nav menu. Wizards -> Setup Wizard
3. Scroll down and click on O2 #1 (AFR) or 2 if that is what you are trying to change.
4. Pick the controller you are using for AFR. Highlight and click apply at the bottom. It will change it to matched. Close screen.
5. The Series 2 does not have an offset like the Series 1. So navigate on the top menu to the Sensors tab.
6. There you will find a Calibration table for O2 #1. Highlight the entire calibration and move up or down til your gauge matches the what is displaying in the EMS.

sammy
Offline
Last seen: 4 years 4 months ago
Joined: 12/02/2015 - 22:00
Sorry to bring this up from

Sorry to bring this up from the dead, but I've just posted a simlar question in the AEM Wideband forum. Isn't the above procedure supposed to be performed with the wideband O2 sensor disconnected from the the controller/guage as the directions for the guage state?

AEM_NS
Offline
Last seen: 9 hours 58 min ago
Joined: 06/06/2014 - 09:31
The sensor disconnection only

The sensor disconnection only applies to the 30-4100.  Other UEGO gauges that we offer will not go to stoich with the sensor unplugged.