3 posts / 0 new
Last post
suncivic215
Offline
Last seen: 1 year 1 month ago
Joined: 08/28/2016 - 07:49
V1.1F??

Hey so I keep getting a message about V1.1F when I try to connect to AEM or try to update the firmware. I notice the messages always reffer to V1.1F BUT in either gin. fin. or calibration files there is no file ending with the letter F. The messages that I get say "no file for ecu version V1.1F" or "no installation for this ecu type version V1.1F" I have a 1040 box. Any help in solving why i can't connect or update would be great.

AEM_SB
Offline
Last seen: 1 week 4 days ago
Joined: 06/07/2014 - 14:29
There were a few tuners who

There were a few tuners who figured out how to edit the firmware on the Series1 ECUs and make it report a different version. We stopped repairing and servicing Series1 ECU's a few years ago, so unfortunately there's not much I can do to help. Back when we did service them the fix involved shipping the ECU to AEM and I think our repairs guys removed the chip and reflashed it, since we don't have a file to talk to V1.1F firmware either. Your best bet is probably to contact the previous tuner or owner of the ECU, they may be able to put the regular firmware back in or get you a compatible .gin file so you can connect to it.

suncivic215
Offline
Last seen: 1 year 1 month ago
Joined: 08/28/2016 - 07:49
Thanks for the info.I'll try

Thanks for the info.I'll try to get intouch with the previous tuner. Could the chip be reflashed or a new one be made with a chip burner by myself?